eSubsea leverer standard ROV-håndtak og bøyeledd over hele verden. Håndtakene og bøyeleddene er kostnadseffektive og tilgjengelige for hurtig levering. ROV-håndtakene er subsea produkter utformet i henhold til API 17H ROV Interface og ISO 13628-8 ROV interfaces with subsea production systems med standardmål, sirkel diameter, grensesnitt og materialkrav.

Material Kvalitet

Høy kvalitets håndtakene er tilgjengelig i materialer som vanlig karbon stål, AISI 316L rustfritt stål og Super Duplex (UNS32760). Standardisert med oransje farge (RAL 2004). Alle håndtak og bøyeledd er produsert i henhold til NORSOK M-101 levert med nødvendig dokumentasjon for midlertidig eller permanent bruk under vann. Malingssystemer er etter NORSOK M-501 System 7B eller Xylan.

Sertifiserte for Subsea bruk

Alle håndtakene, adapterne og bøyeleddet er sertifisert for bruk under vann enten temporært eller permanent og med full sporbarhet. Hver eneste del blir levert med en komplett dokumentasjons pakke som inkluderer:

 • EN10204 Type 3.1 Material Sertifikat
 • Sveise Dokumentasjon (hvis aktuelt)
 • Dokumentasjon på maling
 • Unikt gravert serie nummer

Typer ROV Håndtak

Følgende ROV-håndtakstyper er lett tilgjengelige og kan leveres på kort tid:

 • D-håndtak
 • T-håndtak (liten og stor type)
 • Fishtail håndtak (X-bar)
 • O-håndtak (på bestilling)
 • Spesialdesignede ROV-håndtak

ROV D-Håndtak

ROV D-håndtaket er laget av kvalitetsmateriale 316L, LD (Lean Duplex) eller SD (Super Duplex) og med standard grensesnitt. D-håndtaket passer til eSubsea Durable ROV Flexjoint.

ROV T-Håndtak

ROV T-håndtaket er laget av kvalitetsmateriale 316L, LD eller SD og med standard grensesnitt. T-håndtaket passer til eSubsea Durable ROV Flexjoint. Vær oppmerksom på at T-håndtak kan hengte kabler. Tilgjengelig i liten (Ø16mm stang) og stor (Ø19mm stang)

ROV Fishtail Håndtak

ROV fishtail eller fiskehale håndtaket er laget av kvalitetsmateriale 316L, LD eller SD og med standard grensesnitt. Fiskehale håndtaket passer til eSubsea Durable ROV Flexjoint.

ROV Tooling Adapter

Vi leverer ROV tooling adaptere på 45 og 90 grader med standard dimensjoner som passer perfekt til våre ROV håndtak og ROV flex joint.

Slitesterk ROV Flex Joint

eSubsea Durable ROV Flex Joint eller subsea ROV flex joint er en mekanisk universal ledd som er overlegen i styrke og holdbarhet sammenlignet med andre gummi baserte «subsea ROV flex joints». Den har standardgrensesnitt og passer perfekt til alle eSubsea ROV-håndtak. Den sterke mekaniske koblingen er Xylan-belagt og innkapslet av en tykk gummislange for beskyttelse, stabilitet og motstand.

Spesifikasjon, dimensjoner og grensesnitt

Håndtakene er laget i henhold til følgende spesifikasjon:

 • Design:                  API 17H og ISO13628-8 ROV Interface, fabrikasjon NORSOK M-101
 • Materialer:            Karbon stål, AISI 316L rustfritt stål Lean Duplex UNS32304, Super Duplex UNS32760
 • Maling:                  RAL 2004 eller etter ønske, NORSOK M-501 System 7B eller Xylan 1070/1424
 • Flens:                     Ø70mm med 4 eller 8 Ø6.6mm M6 bolthull, PCD Ø56mm
 • Grensesnitt:          Flenset, pinner, sveist, etter ønske

Løfte- og torsjons kapasitet

eSubsea vil hjelpe deg med å velge riktig ROV-håndtakstype for ditt spesielle behov. Det er viktig å sikre at håndtakene har den nødvendige løfte- og dreiemoments kapasiteten. Når en løfter gjenstander ved hjelp av ROV, skaper avstanden mellom CoG (tyngdepunktet) til håndtaket, bolter og adaptere spenninger, skjær og bøyemomenter som kan skade håndtakene hvis kapasiteten overskrides. eSubsea vil sjekke kapasiteten for hver ordre og inkludere en designrapport på forespørsel.

Følgende tabell kan brukes som utgangspunkt for å velge riktig ROV håndtak:

Løfte og torsjons kapasitet for ROV Håndtak

ROV-håndtak eller gripehåndtak er grensesnittet mellom ROV-verktøyet og ROV-manipulatorarmen, for eksempel momentverktøy, rengjøringsverktøy og hot stabs. Håndtakene våre har økt strukturell styrke, for å sikre at den maksimale operative lineære og rotasjonskraft og utmattelsesbelastninger kan håndteres med høy sikkerhetsmargin.

Grensesnitt og Dimensjoner

eSubsea-serien med standardiserte ROV-håndtaksprodukter er laget for å passe til et bredt spekter av ROV-verktøy og installeres permanent på undervannsstrukturer. Alle håndtakene er laget med standardiserte dimensjoner, vekt og grensesnitt for ROV-håndtak, for eksempel flensgrensesnitt (4 eller 8 bolter), 2-pinners grensesnitt eller faset sveisegrensesnitt. Håndtakene er som standard malt med oransje for optimal synlighet under vann. Egendefinert design av alle typer vedlegg for ROV-verktøy.