eSubsea designer, produserer og leverer fullt sertifiserte klumpvekter klare til bruk under vann. Tilgjengelig for utleie eller salg. Alle undervanns klumpvekter (KV) er designet, produsert og testet i henhold til gjeldende undervannsstandarder som DNV 2.7-3 og NORSOK R-002/3 og leveres med en full dokumentasjonspakke inkludert designrapporter, materiale og testsertifikater.

Standard klumpvekter

Standard klumpvekter har vekter i vann på 60 kg, 500 kg og 1000 kg med en enkel tønne design med et DNV 2.7-3 padeye på toppen. Standard klumpvekter løfteøre har sjakel grensesnitt for å overholde løftestandarder uten installasjons begrensning. Disse gravitasjonsbaserte ankrene er egnet for installasjon i alle vanndybder. Alle vekter kan leveres med dedikert sertifisert rigging på forespørsel.

Undervanns klumpvektene brukes til et bredt spekter av forankrings- og fortøyningsapplikasjoner som transponderanker, fortøyningslinjer, havbøyer, undervannsbeskyttelsesstruktur, WLR-systemer, offshore vind fortøyning etc.

Skreddersydde klumpvekter

Tyngre klumpvekter kan skreddersys til alle størrelser og fasonger basert på kundens krav og DNV 2.7-3 / NORSOK R-002/3 uten begrensning på de nedsenkede vektene. Normalt er KV-konstruksjonen basert på den nødvendige vertikale holdekapasiteten, men også den laterale glidekapasiteten kan utformes basert på horisontale designbelastninger og jordforholdene.

Sertifiserte og testede padeyes eller lastestenger vil bli inkludert etter behov. Klumpvekter brukes normalt som forankring eller fortøyning når sjøbunn forholdene er harde som tilfellet er for sand, siltig sand og hard leire. Hvis havbunnen består av mykere leire, er det et bedre alternativ å bruke våre sugeankre til havbunnsstøtte.

eSubsea-klumpvekten for sidelast er spesielt designet for å gi maksimal stabilitet og friksjon mellom havbunnen og undersiden av KV-strukturen. Inkludert i dokumentasjonspakken vil være en geoteknisk evaluering med skyve- og velteevne.

Ettersom strukturene oftest vil være på havbunn i lang tid, er de malt med beleggsystem av høy standard i henhold til NORSOK M-501 System 7. I tillegg har de katodisk beskyttelse ved hjelp av offeranoder.

Klump Vekt Konsept Studier

Konsept- eller mulighets studier kan gjøres for å fastslå den nødvendige nedsenkte vekten basert på de forekommende belastningene. Basert på inngangsdataene dine som belastninger og jordforhold, kan den nødvendige vekten fastsettes og en disposisjon av klumpvektdesign anbefales. Konseptstudien er en kostnadseffektiv måte å raskt etablere størrelse, vekt, budsjettkostnad og leveringsplan for prosjektet ditt. eSubsea utvikler gjennom selskapet Offshore Wind Design AS en ny type klump vekt for bruk til flytende havvind “clump weight foundations for floating offshore wind“.