eSubsea utfører strukturell analyse og design av endemoduler til rørledninger (PLEM-er) eller rørlednings ende forgreninger eller rørlednings ende avslutninger (PLET) eller rørledning slutt termineringer (FLET), det finnes mange varianter av disse. I tillegg leveres en komplementerende subsea koblingssystemer.

PLEM Design

PLEM er i utgangspunktet en relativt enkel undervanns manifold på koblet til enden eller slutten av en undervanns rørledning hvor rør fra template og manifolder så kobles til. Rør føringen kan analyseres ved å bruke vår avanserte rørlednings analyse programvare TRIFLEX og hvilken som helst kilde konstruksjons kode, men mest vanlig er å bruke ASME B31.3 eller B31.8.

Endemoduler til rørledning - eSubsea

PLEM-strukturen vil være designet for alle belastninger som transportbelastninger, inntrekkingsbelastninger, termisk ekspansjon og strømningsinduserte vibrasjoner (FIV). Strukturen vil også bli designet for fallende gjenstandslaster og støt fra fiskeutstyr hvis det er fiskeaktiviteter i området.

PLEM Laster og Last kombinasjoner

PLEM eller endemodulen installeres med rørledningen og PLEM-strukturen med løfte– og nedleggingsanordningen analyseres for installasjonsbelastninger ved bruk av strukturanalyse.

Et viktig aspekt ved PLEM-konstruksjonen er å optimalisere både størrelse og vekt, da dette ofte er kritisk, spesielt hvis PLET sveises til rørledninger på rørleggerfartøyet og er med over bord med rørledningen.

PLEM-struktur analysen vil omfatte følgende:

  • Produksjon, testing og håndtering på fabrikasjonsstedet
  • Transport- og installasjonsløfteanalyse
  • Driftstilstand på stedet inkludert trykk og temperaturutvidelse

PLEM PLET Konsept Studie

eSubsea med sine ingeniør- og geotekniske partnere kan utføre hurtigkonsept- og mulighetsstudier som inkluderer konseptvurdering, foreløpig PLEM PLET-design, P&ID, beskyttelsesstruktur, tilkoblingssystem, geoteknisk, vekt og struktur og rørstørrelse basert på inngangsdata og nødvendige koder og standarder. Konseptstudien er en kostnadseffektiv måte å raskt etablere størrelse, vekt, budsjettkostnad og leveringsplan for prosjektet ditt.